Skip til hoved indholdet

Spørgsmål og svar om OpEn puljen

Her samler vi spørgsmål og svar om puljen fra rådgivninger mv. Du kan sende et spørgsmål til cisu@cisu.dk

Alle detaljer om, hvem der kan søge puljen, hvad man kan søge om støtte til og hvornår man kan søge støtte, finder du i puljens retningslinjer. Der findes to sæt retningslinjer: Et sæt for puljens projektstøtte og et sæt, der omhandler støtte til formidlingslegater. 

Find retningslinjerne her: Om puljen 

Gå i gang i god tid!

Din ansøgning skal indsendes via portalen Vores CISU. 

Hvis du, din organisation eller virksomhed ikke allerede er oprettet, skal du gøre det med det samme! Det tager nemlig et par dage at blive godkendt.

Gå til https://vores.cisu.dk/ og tryk på ”OPRET NY BRUGER I VORES CISU”

Følg vejledningen på skærmen.

Fra fredag den 2.september kan du starte med at oprette din ansøgning til OpEn. Gå i gang i god tid! Vi vurderer ikke ansøgninger indsendt efter ansøgningsfristen.

Formidlingslegater kan først oprettes fra 5.oktober kl. 12.   

Jo, det kan man godt. Da der kun er én ansøgningsrunde i 2022, og den ligger i efteråret, kan man i 2022 også søge projekter over 1,5 mio. kr. i efterårsrunden. 

Alle virksomheder (dvs. enheder der yder økonomisk aktivitet) skal udfylde erklæring om de minimis støtte, hvis de ønsker at søge puljen. Det  gælder både for hoved- og medansøgere.

Og det gælder også,  hvis man ikke har modtaget anden støtte.

Ja, men der kan kun være én person, som er hovedansøger, og som har det fulde budgetansvar. Desuden er det denne persons formidlingskompetencer, som vil blive vurderet i ansøgningsprocessen. Øvrige personer vil fremgå som samarbejdspartnere og kan honoreres. 

En ansøger må ikke søge støtte til det samme projekt i begge puljer, men det kan give god mening at søge til dele af det samme projekt i hver sin pulje, hvis de to elementer kan supplere hinanden. Vælger man denne løsning, skal man sætte sig ind i reglerne for samfinansiering, som også er beskrevet i retningslinjerne.  

Ja, så længe de to organisationer bidrager med noget forskelligt og supplerer hinandens fagligheder og kompetencer.  

Nej, de projekter, der scores højst, får en bevilling. Det gælder, uanset om det er et rent oplysningsprojekt, et engagementsprojekt eller en blanding af de to tilgange.   

Nej, man kan ikke genansøge i samme runde, men man kan søge igen i næste runde med det samme eller et lavere budget.  

Hvis man gentager en aktivitet/projekt, skal man kunne sandsynliggøre, at man ved gentagelsen opnår en eller flere af følgende: 1) En større gruppe personer (indenfor samme målgruppe som sidst) 2) En ny målgruppe 3) Den samme gruppe personer mere i dybden.

Man skal altid lære af det, man gør, og man må gerne udvikle på noget, man allerede har gjort en gang.
 

Engagement hos sydpartner eller en målgruppe i syd må gerne være et resultat af en proces, som også skaber viden, holdning, handling hos personer i Danmark, men må ikke være hovedformålet med projektet eller aktiviteterne. 

Nej, værdierne er som udgangspunkt ikke en del af vurderingskriterierne, men det er et krav, at ansøger forholder sig til dem. Det viser man i sin ansøgning. 

Ja, hvis initiativet bidrager til formålet for legatet, kan man søge om løn og udgifter til at arbejde fra Danmark f.eks. via online kontakt. 

Kontakt os